Sari la conținut

Reţete unice pentru lactate

Alina şi Daniel Donici au început afacerea cu lactate după ce au vizitat o mini fabrică de profil din Spania.

Alina Donici, proprietar fabrică:Ne-a plăcut foarte mult ideea de produse din lapte de capră, în special iaurturi şi creme de brânză şi atunci ne-am hotărât să facem şi noi o făbricuţă, aici în Tecuci, în oraşul nostru natal".

Au început de jos. S-au împrumutat, au accesat fonduri europene, iar apoi au început să bată ţara-n lung şi-n lat, în căutare de clienţi .

Alina Donici, proprietar fabrică: "Am participat la târguri, am fost la Braşov la o serie de evenimente, dar uşor, uşor a trebuit să facem un pas înainte şi să mergem pe partea de hypermarketuri, supermarketuri."

Fabrica din Tecuci este singura din ţară unde iaurtul este ambalat în borcane de sticlă.

Şi reţetele folosite de cei doi soţi sunt unice. Iaurtul cu banane, dar şi brânza de capră cu mucegai sunt cele mai căutate de cumpărători.

Alina Donici, proprietar fabrică:Vedeta fabricii este o brânză mai puţin cunoscută în România, o brânză cu un grad de maturare de trei luni. Este brânză maturată în mucegai de capră."

Iaurturile şi brânzeturile din Tecuci ajung şi în străinătate, la târgurile cu produse tradiţionale din Spania.

Pentru românii aflaţi departe de casă, dar şi pentru străinii care s-au îndrăgostit de gustul iaurturilor din Tecuci, cei doi proprietari gândesc mereu reţete noi.

Daniel Donici, proprietar: „Acum avem în plan să facem un iaurt pe bază de fructe, tot aşa ceva care nu mai există, pentru a oferi varietatea pe care românii o caută."

Scopul soţilor Donici nu este de a ajunge în top pe piaţa românească, ci să păstreze mereu calitatea produselor. Pe viitor, însă, vor să cucerească noi pieţe de export.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu 

Editor web: Dana Costache