Sari la conținut

Revedere emoţionantă în handbalul gălăţean

Eveniment emoţionant sâmbătă la Sala Sporturilor din Galaţi. Handbalistele care au adus cele mai mari bucurii publicului gălăţean în anii '90 şi la începutul anilor 2000 au revenit pe parchet pentru un meci demonstrativ. La iniţiativa Vioricăi Mincan Diaconu, 20 de glorii ale handbalului feminin gălăţean au făcut spectacol pe semicerc, sub conducerea a doi antrenori de succes: Cornel Bădulescu şi Alexandrina Oprea Soare. Au fost momente de trac, dar şi de virtuozitate tehnică. Jucătoarele celor două echipe au luat de multe ori meciul în serios şi au demonstrat că, deşi anii au trecut, pot face faţă şi acum unor meciuri oficiale în Liga Naţională. Evident, nu a lipsit nici voia bună, meciul fiind întrerupt şi pentru un moment artistic: jucătoarele au dansat pe parchet alături de copiii lor. Surprizele s-au ţinut lanţ, una dintre ele fiind prezenţa la eveniment a unei jucătoare care a venit special din Canada.

Nicoleta Popescu Mitrea, fostă jucătoare HC Oţelul: "Este un lucru extraordinar să văd atâtea persoane care au venit să-şi amintească cu noi la un loc vremurile în care Oţelul juca şi umplea sălile. Este un lucru incredibil şi un sentiment extraordinar şi mă bucur nespus că am reuşit să fac parte atunci din generaţia Oţelul şi să ajung astăzi aici pentru evenimentul acesta".

Tot o supriză a fost revenirea la Galaţi a actualului vicepreşedinte al Federaţiei Romne de Handbal, Steluţa Lazăr Luca, cea care a apreciat reîntâlinirea cu atât mai mult cu cât a fost pusă la cale de o jucătoare care nu este gălăţeancă.

Steluţa Luca, fostă jucătoare HC Oţelul: "Am reuşit să ne întâlnim fostele jucătoare ale Galaţiului. Faptul că au venit şi alte jucătoare din alte părţi... mă bucur foarte mult pentru că totuşi Viorica nu este un produs al Galaţiului, dar a jucat pentru Galaţi şi acest lucru înseamnă că ea aici s-a simţit foarte bine şi evenimentul a fost într-adevăr unul foarte reuşit".

Viorica Mincan Diaconu, fostă jucătoare HC Oţelul: "A fost foarte frumos, a fost reuşit evenimentul din punctul meu de vedere, multe emoţii pentru că au trecut 15 ani, dar mă bucur că oamenii au răspuns la această idee".

Daniela Goldic, fostă jucătoare HC Oţelul: "O reîntâlnire foarte plăcută. Sunt zece ani, cred, de când nu am mai văzut colegele, unele dintre ele. E ceva emoţionant, ceva special pentru sufletul fiecăruia dintre noi, să ne aducem aminte de echipa pe care am avut-o în trecut la Galaţi".

Handbal Club Oţelul Galaţi este una dintre cele mai succes echipe din istoria Galaţiului. Printre performanţele obţinute se numără câştigarea medaliilor de bronz în Liga Naţională timp de trei sezoane la rând şi participarea constantă în cupele europene, unde echipa a ajuns de trei ori până în semifinale.

redactor: Marius Ţuca

operator: Ionuţ Mocanu