Sari la conținut

Revoltă în cartierul Micro 21

Robinetele din blocurile K 7 şi K 8 au secat de miercuri, de la ora 11. Oamenii s-au trezit că au rămas fără apă, deşi nu au fost înştiinţaţi în prealabil.

Sătui ca din cauza datoriilor mari pe care le au unii dintre vecini să sufere şi cei cu plata la zi, oamenii au făcut o adunare în cartier.

Georgeta Marcu - locatar bloc K7: "N-avem datorii suntem la 0. S-au mai făcut şi nişte facilităţi, adică au avut posibilitatea să-şi tragă apă separat şi din 88, 20 plătesc, 68 nu plătesc şi s-a făcut deja un miliard".

Florin Popa - locatar bloc K7: "Frustrarea e mare. Foarte mare. De zece ani de zile sunt la zi. Şi nu numai eu, mai mulţi. Iar brusc să oprească apă, fără niciun avertisment, fără nimic. M-aş duce să mai dau nişte bani, dar ce bani să dau? Nu-i vina mea sau a administratorului. E vina celor care n-au plătit şi a celor care au tolerat această situaţie".

Oamenii sunt revoltaţi mai ales că situaţia se repetă an de an, din cauza datoriilor de peste 277 de mii de lei pe care asociaţia de proprietari nr. 575 le are la Apă Canal.

Teodora Ghinea - administrator Asociaţia nr. 575: "Avem un angajament de plată cu Apă Canal pe care nu am reuşit să-l ţinem. Încasările sunt foarte slabe. Asta o ştiu şi pot să o confirme şi locatarii care vin la plată".

De când au rămas fără apă, oamenii se descură aşa cum pot. Cară apă în bidoane de la o cişmea din zonă.

Georgeta Marcu - locatar bloc K7: "Mergem aici la turn, este o cişmea şi cărăm de acolo, de la cişmea, am doi copii la şcoală. Iar azi dimineaţă nici nu s-au spălat pe dinţi. Suntem cinci în casă".

La adunarea locatarilor nemulţumiţi a venit şi un consilier local.

Sorin Enache - consilier local: "Problema care m-a făcut să vin mai rapid aici a fost că au sesizat. Sunt cetăţeni care au branşamente individuale, sunt cu plata la zi şi le-au oprit apa. Am venit să iau o notă, nişte date cu nume, persoană, plăţi cu care voi merge la domnul Gelu Stan şi vom încerca să găsim o soluţie să dăm drumul la apă şi apoi să vedem de ce s-a oprit apa la aceşti cetăţeni care au branşamente individuale".

Consilierul a promis că se va întoarce joi seara, după şedinţa de consiliu ca să le comunice oamenilor ce anume s-a hotărât pentru problema lor.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă

Cum scapi din Biroul de Credit

Românii care au intrat pe lista rău platnicilor pot cere ştergerea acestor informaţii, dar doar cu un motiv întemeiat...

Bacăul a rămas fără apă

Aproape toţi locuitorii oraşului Bacău au rămas fără apă. Conducta magistrală care alimentează oraşul a fost avariată...