Rezultate slabe la simulările examenelor

Data publicării:
copii elevi

La simularea evaluării naţioanle, elevii de clasa a VIII-a au obţinut rezultate apropiate de cele de anul trecut. Nici în ceea ce priveşte prezenţa şcolarilor la simulare nu sunt diferenţe foarte mari.

Diana Bulai, inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "Stăm cu 2 procente mai bine decât anul trecut. Anul trecut au fost 51,3% elevi care au reuşit să ia peste 5 la evaluarea naţională, la cele două probe. Anul acesta avem un procent de 53,12%".

La română, 70,2% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale au luat peste 5, în timp ce la matematică au luat note de trecere doar 32,07%.

La bacalaureat, rezultatele sunt mult mai slabe. În cazul elevilor de clasa a XI-a promovabilitatea este de doar 36,35%.

Diana Bulai, inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "Din păcate, dacă ar fi să ne gândim la medii peste 6, adică promovarea la bacalaureat, procentul nu este foarte bun. La clasa a XI-a 36,35%, la clasa a XII-a - 43,21%".

Tot matematica este materia care i-a chinuit pe elevi la simularea de la bacalaureat. Doar 35,5% dintre tineri au luat note peste 6.

Evaluarea Naţională va începe pe 22 iunie, cu examenul scris de Limba şi literatura română, iar bacalaureatul începe cu proba orală la limba română, pe 8 iunie.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri