Sari la conținut

Risipă de bani publici la Brăila

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Așa arată munții de sare care iarna încarcă factura la deszăpezire, iar vara se topesc sub cerul liber, fără ca nimeni să țină cont de banii publici".

Materialul antiderapant a costat în jur de 20.000 de lei și urma să fie decontat ulterior din bugetul municipiului Brăila.

Reprezentanții locali califică incidentul drept o „neglijență" și dau garanții că sarea nu va mai ajunge pe străzile orașului dacă nu a fost păstrată în condiții optime.

Marian Necula - șef serviciu salubritate RER Brăila"Materialul antiderapant de aici a rămas din stocul de la deszăpezirea 2014-2015, el a fost în primă fază acoperit, dar a dispărut folia, așa este..mai dispare la noi, ne-am luat alte măsuri acum".

Dan Apostol - director SUPAGL Brăila: "Nu se admite așa ceva să folosească după un an pe altul. Materialul antiderapant stă în saci de o tonă și sunt depozitați în hale, nu sunt depozitați în aer liber".

Agenții economici din zonă sunt disperați pentru că singurul drum de acces spre societățile lor, în care au investit 5.000 de lei, este acum distrus complet din cauza sării.

Cătălin Teodorescu - patron fabrică de confecții: "Drumul din apropiere este problema pentru că atunci când plouă este o mare baltă, un lac sărat. Da, acest drum a mai fost reparat și este tot timpul reparat de noi, să sperăm că până la un moment dat o să vină și ceilalți să-l repare, ce-i care îl strică".

"Vreau să zic că mașinile au început să ruginească de atâta sare, nu mai zic drumul care este în față, deci practic e dezastru" spune un locanic.

Gheorghe Udrea - comisar Garda de Mediu Brăila: "Concluzia controlului a fost că societatea RER Ecologic Service trebuie să identifice un alt amplasament pe care să depoziteze, în condiții corespunzătoare, materialele antiderapante, astfel încât să se asigure o protecție în caz de precipitații".

Operatorul de salubritate trebuie să rezolve această problemă până la sfârșitul acestei luni.

În caz contrar riscă amenzi care pot ajunge la 100.000 de lei. Cât despre drumul afectat din cauza apei sărate, RER Brăila a promis agenților economici din zonă că-l va repara.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David