Ruginesc tramvaiele Galaţiului. 50 dintre cele 60 de mijloace de transport stau în depou deoarece un singur traseu mai este funcţional

Data publicării:
tramvaie depou

Dovadă că aceste garnituri nu s-au mai mişcat din loc, în ultimii ani, sunt buruienile crescute între şine. Unele tramvaie nu au mai fost rulate din 2009.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Aşa arată sistemul de tracţiune al unui tramvai scos din funcţiune în urmă cu cinci ani. Din tot acest ansamblu mai pot fi folosite doar roţile şi asta după o recondiţionare generală".

Într-o astfel de situaţie se află 50 de tramvaie, din totalul de 60 ale parcului. Se degradează în depou pentru că nu au unde să iasă pe traseu. Din când în când se mai face o verificare pentru a vedea care e gradul de uzură.

Genica Totolici - director Transurb Galaţi: "Sunt în aer liber, normal. Ele nefuncţionând, exact ca o maşină care nu funcţionează ani de zile, chiar dacă este nouă şi o ţii într-un garaj şi nu funcţionezi cu ea, motorul ăla nu merge. Exact aşa este şi cu tramvaiul".

Un singur traseu mai este funcţional în oraş, iar pe el circulă, zilnic, 9 tramvaie. Restul sunt blocate din cauza lucrărilor de modernizare a carosabilului sau de înlocuire a canalizărilor.

Ema Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Sunt termene lungi până se vor finaliza. Pentru că şi lucrările sunt de amploare. Repet, schimbăm toate ţevile, toate conductele, refacem fundaţia drumului, liniile de tramvai, carosabilul. Până atunci tramvaiele nu vor circula".

Pentru fiecare tramvai s-a plătit 5 000 de euro. Ca să nu ruginească de tot, conducerea regiei de transport a găsit o soluţie provizorie: va scoate pe singurul traseu funcţional, pe rând, câteva dintre tramvaiele în stare mai bună.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri