Sari la conținut
News Alert

S-a aprobat strategia de termoficare

Implementarea strategiei de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi este de durată, însă într-o primă fază, primarul Marius Stan spune că are promisiunea actualului ministru de la Energie de a se face o minimă investiţie într-un cazan aparţinând CET. Prin această investiţie se va putea furniza apă caldă pentru aproape tot oraşul, pe perioada sezonului cald.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Asta ar elimina din pierderile celor de la CET, care erau estimate între 11 şi 12 milione pe lună, în perioada sezonului cald datorită faptului că acele cazane sunt energofage şi supradimensionate şi vara când nu mai dau caldură în casele oamenilor practic aruncă o sută de tone de combustibil în aer, generând evident pierderi."

Până atunci, însă, vechile probleme rămân de actualitate. Strategia de termoficare nu garantează faptul că gălățenii vor avea căldură în apartamente.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Datorită faptului că iarăşi facturile s-au strâns foarte greu şi foarte puţine s-ar putea ca parametrii agentului termic furnizat de Electrocentrale să fie diminuaţi în zilele următoare."

Totodată, primarul a anunţat că a cerut o anchetă la Apaterm prin care să se stabilească cine se face vinovat de falimentul societăţii de termoficare.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu