Saună în trenuri 

Data publicării:
tren canicula

Fără aer condiţionat, compartimentele mici şi înghesuite ale vagoanelor s-au încins, iar oamenii au făcut cu greu faţă temperaturilor de peste 37 de grade Celsius.

"Am sunat la informaţii şi am întrebat de cinci ori dacă au aer condiţionat şi mi-au spus că au, altfel nu plecam. Toată lumea era disperată, erau bătrâni, copii, care nu mai puteau suporta. Din cauza căldurii li se făcea somn" a spus revoltat un călător.

"Nu aer condiţionat, nu ferestre să se deschidă. Plătim degeaba biletele. Am sticla cu apă şi iau câte o picătură de apă când nu mai pot să respir" a declarat un alt călător.

Temperaturi de foc şi pentru călătorii din trenul Mărăşeşti -Galaţi. Oamenii au deschis larg geamurile, însă chiar şi aşa, de afară intra... tot aer cald.

"Se moare de cald în tren, cu geamurile toate deschise nu se respira" a spus un călător.

"Foarte cald, este insuportabil. Chiar nu stiu ce să mă fac, am plecat din gară de la bilete să mă răcoresc, dar mai tare mă încing, este foarte cald" a mai spus un alt călător.

Din cauza caniculei, CFR Călători a introdus limitări de viteză în circulația trenurilor.

Astfel, pe anumite sectoare de cale ferată, trenurile de marfă și de călători circulă cu o viteză redusă între 10 şi 50 km/h față de cea normală.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri