Sari la conținut

Şcoala ''Calistrat Hogaş'', modernizată

Veche de mai bine de 40 de ani, Şcoala nr. 9 ''Calistrat Hogaş'' nu a beneficiat de nicio îmbunătăţire până acum.

Lucrările de reabilitare din temelii a unităţii au început încă de anul trecut, când cei 240 de copii care învăţau aici au fost mutaţi la Şcoala Nr. 5.

După mai bine de o lună de la începerea şcolii elevii se pot bucura, în sfârşit, de facilităţile oferite de o instituţie modernă.

Proiectul de reabilitare a presupus lucrări de înlocuire a acoperișului cu unul tip șarpantă, termoizolaţie exterioară, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, renovarea pardoselei şi refacerea grupurilor sanitare, a lambriurilor şi a instalațiilor termice şi electrice.

Deasemenea, s-au reabilitat aleile din curtea școlii, terenul de sport și s-a împrejmuit unitatea.

Daniela Nicolaev Malaxa - director Şc. Nr. 9 ''Calistrat Hogaş'': "Etajul al doilea este gata din punct de vedere al construcţiei şi urmează ca în zilele următoare noi să-l facem să fie funcţional. Este vorba de laboratorul de informatică, laboratorul de biologie, sala multimedia care mai are nevoie de ajutorul primăriei în dotări şi sala de joacă pentru copii".

Prezent la inaugurare, primarul Marius Stan le-a făcut o promisiune elevilor.

Marius Stan - primarul municipiului Galaţi: "Sperăm să putem, în viitorul foarte apropiat să venim în completare şi cu o sală de sport".

Elevii sunt încântaţi de noua înfăţişare pe care a căpătat-o şcoala lor.

Bianca Boghiţă - elevă: "Unele bănci erau rupte, mâzgălite, pereţii nu erau vopsiţi, erau unele crăpături. Ne bucurăm că s-a reparat, s-a făcut mai frumoasă decât înainte".

Andreea Leagăn - elevă: "Înainte era veche şi prea tristă, posomorâtă, acum parcă e modernă şi avem toate condiţiile acum".

Valoarea totală a proiectului de modernizare a Şcolii nr. 9 "Calistrat Hogaş" se ridică la 3,6 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei bani europeni nerambursabili.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David