Sari la conținut

Se demolează garajele din Micro 17

Deţinătorii garajelor şi chioşcurilor din cartierul Micro 17 au fost notificaţi ca până pe 2 octombrie să-şi desfiinţeze construcţiile provizorii aflate pe domeniul public. De când au primit notificările, în zonă s-au încins spiritele.

"Jandarmeria a trecut toată săptămâna şi a pus anunţuri. Trebuie să dărâmăm şi să eliberăm tot, să fie la nivelul pământului, iar cine a făcut beci trebuie să acopere" a spus un locuitor din zonă.

În timp ce unii oameni şi-au pus deja la pământ garajele, alţii abia acum s-au apucat să scoată lucrurile. Însă, ei nu vor să-şi dărâme construcţiile pentru care spun că au plătit ani de zile chirie şi impozit la stat. Mai mult decât atât, înverşunarea oamenilor îi face să se gândească la instanţă.

Popovici Constantin - deţinător garaj: "Nu demolez nimic. Suntem în instanţă, să vedem ce se hotărăşte, cum să demolez?! Am angajat avocat, gata! Chirie pe teren, la primărie şi impozit pe clădire care îmi venea o dată cu impozitul pe apartament".

Drăghici Mihai - deţinător garaj: "Nu demolăm deocamdată. Scoatem dinăuntru şi aşa lăsăm. Nu demolăm pentru că îi dăm în judecată. Până când nu ne vine cu un proiect stabilit: ''asta vrem să facem!'' De pe spatele nostru luau nişte bani la bugetul local. Dacă îl lasă aşa în paragină, de unde iau bani?"

După data de 2 octombrie, garajele care încă nu au fost demolate de deţinători vor fi puse la pământ de Primărie, iar costurile vor fi suportate de deţinători .

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi:n zona respectivă vor fi construite conform planului de urbanism zonal, este vorba despre o reabilitare urbană, vor fi construite locuri de parcare rezidenţială, iar pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi va fi construit un loc de joacă şi spaţii verzi".

Dacă deţinătorii garajelor sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor, locuitorii cartierului nu cred în promisiunile Primăriei.

"Păi să amenajeze, dar nu au amenajat nimic. Ce-a stricat Primăria n-a amenajat nimic, ce să amenajeze" a spus un gălăţean.

"Foarte bine, foarte bine. Să dărâme, domnule, să dărâme! Şi chioşcurile alea care nu sunt amplasate bine să le dărâme. Să facă altceva aici: o parcare, un parc de copii şi mai ales parcări să facă" a declarat alt localnic.

Singurii care profită şi îşi freacă mâinile de bucurie sunt persoanele nevoiaşe care caută metale printre mormanele de moloz şi le valorifică la fier vechi.

Reporter: Iuliana Chitic
Operatori: F. Gîlcanu, L. David

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă