Sari la conținut
News Alert

Se modernizează parcul „Orăşelul copiilor"

Parcul „Orăşelul copiilor" este din ce în ce mai puţin vizitat de gălăţeni. Doar câinii şi paznicul mai bat pasul prin zonă.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „În acest moment parcul este pustiu şi nu din cauza frigului, ci din cauza condiţiilor nu tocmai bune pentru un loc de joacă. Până la sfârşitul anului, însă, potrivit autorităţilor, înfăţişarea parcului se va schimba."

Asta deoarece, Primăria a găsit o firmă care se va ocupa de modernizarea orăşelului. Licitaţia a fost încheiată în luna ianuarie a acestui an.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Lucrările efective la Orăşelul copiilor vor începe în primăvară atunci când vremea va permite acest lucru, dar şi când vor fi obţinute toate autorizaţiile de construcţie."

Dan Ujeucă, arhitect: „Executarea unei astfel de lucrări presupune o echipă specializată pe astfel de lucrări. Nu este o construcţie de rutină. Este o construcţie specială."

Practic, în locul "Orăşelului copiilor" va fi construit un nou parc. Tot ce este acum în parc va fi dat uitării şi va fi înlocuit cu echipamente noi. Mai exact, noul parc va avea zone de joacă speciale pentru diverse grupe de vârstă, locuri de relaxare, zonă specială pentru fitness, un loc amenajat pentru câini, dar şi mobilier nou. Până atunci, însă, gălăţenii ori ocolesc parcul ori vin de nevoie pentru că este cel mai apropiat loc de casă. Peisajul este, însă, dezolant. Leagăne rupte, tobogane ruginite și garduri distruse, toate îşi au locul în parc.

„Înainte aici era refugiul nostru cel mai plăcut. Era un parc frumos, liniştit, copiii aveau unde să se joace. Pustiu tare. Treci aşa de nevoie ca să faci drumul mai scurt" a spus o gălăţeancă.

„Cum era înainte când eram copilă şi eram mică şi veneam şi mă jucam aici, acum arată altfel. Speraţi să-l facă cât mai repede? Da, ar trebui să-l facă pentru copii pentru că sunt foarte mulţi copii aici în cartier" a spus o femeie.

Potrivit autorităţilor, noul parc ar putea fi dat în folosinţă la toamnă, asta dacă firma care se ocupă de modernizare va respecta termenul de finalizare. Valoarea proiectului se ridică la aproape 2.5 milioane de lei.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu