Şedinţă tensionată la Consiliul Local Brăila. Primăria vrea să construiască două sensuri giratorii în oraş, iar consilierii s-au certat din cauza sumei prea mari a investiţiei

Data publicării:
cl braila

Intenţia municipalităţii de a construi în oraş sensuri giratorii la intersecţia Calea Galaţi cu B-dul Alexandru Ioan Cuza şi strada Comuna din Paris cu Şoseaua Focşani, a încins spiritele la şedinţa de Consiliului Local Brăila. Cea mai vehementă a fost Simona Drăghincescu, consilierului municipal PDL, care a criticat valoarea prea mare a investiţiei şi a cerut scoaterea proiectelor de pe ordinea de zi. 

Simona Drăghincescu, consilier local PDL: "Pot să vă spun că cele două însumate fac fix 97.000 de euro cu tot cu TVA Mi se pare o jignire extraordinar de mare la adresa cetăţenilor care fac eforturi extraordinare de a-şi plăti taxele şi impozitele la zi".

Alţi consilieri sunt de părere că este mai ieftin să se realizeze o semaforizare, deoarece un sens giratoriu în aceste zone ar bloca şi mai mult circulaţia, spaţiul fiind unul foarte îngust.

Sincron Ionel Alexandru, consilier local PNG: "Eu aş fi de acord cu un provizoriat de balize de plastic pe Comuna de Paris, unde din punctul meu de vedere s-ar preta mai mult o semaforizare."

Primarul Municipiului Brăila a refuzat ca cele două proiecte să fie scoase de pe ordine de zi şi a insistat asupra necesităţii celor două sensuri giratorii.

Aurel Simionescu, primarul municipiului Brăila: "Şi la discuţia cu liderii de grup am pus pe speaker pe comandantul adjunct al poliţiei despre subiectul respectiv şi ne-a confirmat necesitatea unor astfel de intervenţii"

Părerile brăilenilor, cu privire la construirea celor două sensuri, sunt împărţite.

"Se justifică un sensn giratoriu aici? Da, se justifică. Zona este foarte aglomerată, semnul de acolo nu se vede niciodată , când vii, din cauza pomilor ..foarte aglomerată..accidente au fost aici tot timpul" a spus un localnic.

"Nu ştiu dacă e spaţiul corespunzător pentru asemenea investiţie ..mi se pare ..undeva unde să fie mai largă zona" a declarat un alt brăilean.

Proiectele de hotărâre au primit girul aleşilor locali, cu 21 de voturi pentru, o abţinere şi trei voturi împotrivă.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri