Şoferi cu handicap la bun-simţ. Persoanele cu dizabilități din Galați nu au unde să-și parcheze mașinile, deoarece locurile destinate lor sunt ocupate

Data publicării:
handicapat

Vasile Cristea este președintele Sporting Club Galați. A rămas fără un picior de la vârsta de 5 ani, în urma unui accident. Nimic nu l-a împiedicat să aibă o viață normală: are o familie și propria afacere.

Conduce singur de ani de zile şi se loveşte mereu de o mare problemă: locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități sunt întotdeauna ocupate. Și nu de cei cărora le sunt destinate.

Vasile Cristea, președinte Sporting Club: "Era de așteptat. Suntem forțați să parcăm în locuri de genul ăsta și apoi vine Poliția Locală și ne întreabă: De ce ai parcat așa? Și pe bună dreptate."

Și Radu Panait, în vârstă de 65 de ani se confruntă zilnic cu aceeași problemă. Astăzi a avut noroc. Deși atunci când a ajuns în piață locul destinat persoanelor cu handicap era ocupat, șoferul a fost înțelegător și l-a eliberat. Gesturile acestea nu sunt însă frecvente.

Radu Panait, persoană cu dizabilități: "Altădată s-a întâmplat ca o persoană să se uite la mine şi să plece. L-am întrebat, domnule dar nu ați înteles ce v-am spus? Nu a vrut să elibereze locul. A plecat pur si simplu și a lăsat mașina."

Șoferii prinși pe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap au două scuze: fie nu au văzut indicatoarele, fie locurile de parcare în general sunt prea puține.

"Ați văzut că ați parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap? Acum am văzut. Nu ați observat? Nu." au fost răspunsurile unui şofer

Deşi sancţiunile în astfel de cazuri ajung până la o mie de lei, poliţiştii locali nu au amendat până acum niciun şofer care a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. S-au mulţumit doar cu acţiuni de prevenţie şi educaţie.

Mihai Manoiliu, șef Poliția Locală Galați: "Colegii de la rutieră în momentul în care vedeau că se parchează în acele locuri, îi îndrumau să parcheze mai în lateral sau în alt loc unde era liber."

Conform ultimelor statistici, 11% din populația Galațiului suferă de un handicap.

Reporter: Georgiana Ciurea

Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri