Sari la conținut

Solidaritate puţină pentru sinistraţi

Au trecut două săptămâni de când a început campania de strângere de alimente, apă şi bunuri de strictă necesitate pentru sinistraţii din sud-vestul României.

Din păcate, gălăţenii sunt fie prea săraci, fie insensibili la necazul semenilor lor, deoarece au venit în număr mic să facă donaţii.

Gheorghiţă Hogea, director Crucea Roşie Galaţi: "Alimente neperisabile, apă minerală, dar vrem să spunem că aceste alimente sunt în cantităţi mici".

Gălăţenii motivează că nu ştiu locaţiile unde pot merge să doneze alimente pentru sinistraţi.

"Am auzit că există în Galaţi nişte locuri unde poţi dona, dar nu ştiu exact unde. Şi mă îndoiesc că cineva de pe aici ştie" a spus un gălăţean.
"Noi la biserică am donat, am ajutat pe cei nepăstuiţi de soartă" a declarat alt localnic.

Bate vântul şi în conturile pentru donaţii în bani create de Crucea Roşie.

Gheorghiţă Hogea, director Crucea Roşie Galaţi: "Am luat extrasul de cont de la bancă şi nu a fost nicio iniţiativă în acest sens, contul fiind zero".

Singura donaţie consistentă a venit din partea unei bătrâne din judeţ, care oferă sinistraţilor 2 tone de porumb.

Cantitatea nu a fost colectată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru că nu are unde să o depoziteze.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: "Nu avem spaţii proprii pentru a asigura o depozitare a cerealelor. Acolo sunt depozitate în condiţii optime şi vor fi luate şi transportate exact când se organizează transportul spre zona sinistrată".

Gălăţenii sunt aşteptaţi să facă donaţii pentru sinistraţii din sud-vestul ţării până la sfârşitul lunii august.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache