Spirit de sărbătoare în spital

Data publicării:
spital1

Zeci de copii îşi petrec sărbătorile de iarnă în spital. Chiar dacă, acasă, este locul ideal pentru a-şi petrece Crăciunul, conducerea Spitalului de Copii din Galaţi a făcut tot posibilul pentru ca cei mici să se simtă ca într-o adevărată familie.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „S-a creat cât de cât atmosferă de sărbătoare prin organizare de braduţi cu globuleţe pentru fiecare secţie, pentru a nu se simţi prea rău plecaţi de acasă unde lasă brăduţul şi condiţiile de sărbătoare."

Pe lângă brazii împodobiţi, copiii din spital au parte şi de meniuri speciale de Crăciun.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „La ora prânzului vor primi, în prima zi ficăţei, iar a doua zi cărniţă şi de asemenea vor primi cozonac care este specific pentru sărbătoare."

În fiecare an, pentru copiii care sunt internaţi în spital, spiritul Crăciunului nu trece neobservat. Colindătorii le-au călcat deja pragul.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „De la Seminarul teologic au venit copii şi au colindat. S-au dus pe fiecare secţie."

În fiecare an de Crăciun, conducerea Spitalului de Urgenţă pentru copii „Sf. Ioan" din Galaţi organizează diferite activităţi pentru copiii care sunt nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile internaţi.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri