Start în noul an universitar

Data publicării:
deschidere an univ

Emoţionaţi şi plini de speranţă, sute de boboci au participat la festivităţile de deschidere a anului universitar 2014-2015.

„Sunt puţin emoţionat. Am emoţii. Vreau şi eu să încerc viaţa de student să văd cum e. Un an nou bun, sper" a spus un tânăr.

„M-au îndrumat, mi-au spus să nu am emoţii, să fiu pregătită pentru ceea ce urmează" a declarat o altă tânără.

Pentru a-i face să uite de emoţii, studenţii mai mari, dar şi profesorii le-au dat bobocilor sfaturi care să-i ajute pe parcursul anilor de facultate.

Să fie serioşi, să nu neglijeze cursurile, laboratoarele şi să-i respecte atât pe colegii, cât şi domnii profesori pentru că la urma urmei ei sunt cei care îi îndrumă" a spus un student.

Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie:Le doresc un an nou şcolar plin de împliniri. Să fie în primul rând sănătoşi, frumoşi sunt oricum. Am încredere că vor păşi pe urmele colegilor lor mai mari."

Cuvinte de încurajare au avut şi autorităţile locale prezente la festivitate.

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi: „Rar ţi-e dat un început. Şi cum spunea Blaga: vinovat e tot trecutul şi sfânt e numai începutul."

Din păcate, nici anul acesta nu a fost organizată o festivitate de deschidere a anului universitar pentru toţi studenţii, aşa cum se întâmplă în marile oraşe din ţară.

Fiecare facultate a avut propria festivitate, unde au participat bobocii şi studenţii din anii superiori.

Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie: În alte centre universitare există ce-i drept şi alt gen de spaţii în oraş, cum este cazul Braşovului, Piaţa Sfatului sau la Sibiu. Probabil, municipalitatea se va gândi ca în viitor să propună şi celor două universităţi să facă o deschidere comună."

Începând de marţi, stundeţii vor intra în tainele domeniilor pe care le-au ales şi se vor pregăti intens pentru primele examene din acest an.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri