Strada Basarabiei închisă circulaţiei. Şina de tramvai va fi înlocuită pe o distanţă de 360 de metri

Data publicării:
basarabiei bloc

Şina de tramvai de pe strada Basarabiei, pe tronsonul cuprins între bulevardul Coşbuc şi strada Poşta Veche, ar fi trebuit să reziste 40 de ani. După doar un deceniu de folosinţă, şina este atât de degradată încât tramvaiele nu mai pot circula pe ea, iar municipalitatea a hotărât să o înlocuiască.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Oamenii trebuie să ştie că această şină nu există nicăieri pe stoc. Este o şină specială care se face doar la comandă. Din acest motiv durează şi aşa de mult". 

În cel mai optimist scenariu, lucrările de montare a noii şine să înceapă în luna octombrie, iar până la sfârşitul anului strada să nu fie, încă, terminată.

Până atunci, oamenii care locuiesc în zonă vor sta cu şantierul în faţa casei, iar şoferii sunt nevoiţi să folosească, în continuare, rute ocolitoare,.

"Spun că nu au linie, că aduce din import, dar câtă linie trebuie scoasă de pe 6 Martie care stă degeaba? 0 parte e astupată şi o parte nu, ar trebui, totuşi, terminat capătul acela de stradă să putem circula şi noi mai rapid de pe o stradă pe alta" a spus supărat un şofer.

"Era una când mergeau tramvaiele, că altfel te duceai la piaţă. 36 nu mai merge în piaţă că s-au blocat toate străzile. Merge numai 7 şi este unul singur" a declarat alt gălăţean.

Lucrările de pe strada Basarabiei costă 3,4 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri