Sari la conținut

Străzile se surpă, autorităţile ridică din umeri. Un bloc din oraş este în pericol din cauza unei surpări

Locatarii blocului C1, de pe strada Stadionului, sunt disperaţi că imobilul este afectat de surpare.

Vasile Dumitru - locatar bloc C1: "Până acum nu au fost probleme. Noi suntem aici din 1976 nu au fost probleme, decât acum o lună şi jumătate. S-a lăsat destul de mult asfaltul. Da, s-a lăsat. Eu sunt convins că e afectată structura blocului."

La rândul său, preşedintele asociaţiei de locatari este revoltat pentru că nu a primit niciun răspuns de la autorităţi la nenumăratele sesizări pe care le-a făcut.

Alexandrina Marcu - preşedintele asociaţiei de locatari: "Am făcut atâtea sesizări la Primărie şi niciun răspuns. Au venit două doamne acum două spătămâni, au zis că se rezolvă şi n-au mai venit. Periculos pentru bloc. Păi normal, că nouă ne e frică aici."

Probleme sunt şi pe strada de lângă bloc. Se circulă doar pe un sens, iar camioane de mare tonaj trec zilnic pe acolo.

"Dacă trece o maşină de tonaj, se lasă şoseaua cu totul în jos. Trebuie oprit traficul neapărat" a spus un trecător.

Adrian Obreja - reporter Digi24 Galaţi: "Faţă de nivelul normal, soşeaua s-a lăsat cu aproape jumătate de metru şi cel mai grav este faptul că se adânceşte de la o zi la alta."

Surparea a apărut, se pare, din cauza infiltraţiilor de apă. Şi asta pentru că o conductă s-a fisurat.

Reprezentanţii Apă Canal spun că au reparat-o, numai că, întrebaţi de ce pământul de la stradă până la bloc se surpă în continuare, răspunsul a fost halucinant.

Margareta Fătu - inginer coordonator Relaţii cu Publicul Apă-Canal: "Eu vorbesc de conducta care este în carosabil, blocul nu este în carosabil. După aceea să vedem dacă acea tasare de la bloc poate fi cauzată de probleme pe care le-am avut. Asta urmează să se stabilească ulterior."

Până când autorităţile îşi vor da seama cum să rezolve această problemă, locatarilor le rămâne doar să se roage să nu se producă o tragedie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Moromoloc

Editor web: Dana Costache