Studenţi, cu viitor asigurat

Data publicării:
studenti1

Facultatea de Arhitectură Navală are parteneriate cu peste 10 firme de profil.

Astfel, zeci de studenţi sau absolvenţi au reuşit să se încadreze uşor pe piaţa muncii. Simona este în primul an la master, şi de 10 luni munceşte la Institutul de proiectări din Galaţi.

Simona Vlad, masterandă: Este o facultate de perspectivă şi este un domeniu în care nu intervine monotonia, în continuă dezvoltare şi îmi place lucru acesta."

Simona crede că va face carieră în acest domeniu deoarece are sprijinul celor mai experimentaţi ingineri proiectanţi.

Institutul este în parteneriat cu Universitatea gălăţeană din anul 2007, iar de atunci peste 100 de tineri proiectează nave şi instalaţii navale.

Iulian a început să lucreze la Institut încă din ultimul an de facultate.

Iulian Enache, student: De când eram mic, tata muncind în domeniu, mă ducea la el la muncă şi de atunci am văzut navele cum se lansau şi probabil de atunci mi-a rămas pasiunea aceasta pentru nave. M-am gândit şi la faptul că absolvind facultatea aceasta sigur voi găsi un loc de muncă."

Alina Florea, director general ICEPRONAV Galaţi: „Suntem mulţumiţi pentru că vedem cum compania se împrospătează, vedem cum inginerii seniori au cui să plaseze cunoştinţele."

Şi în şantierul Naval Damen lucrează zeci de tineri care au fost angajaţi încă de pe băncile facultăţii.

Tiberiu lucrează în şantier de doi ani. Acum este coordonator de navă şi spune că mai are multe de învăţat pentru a se perfecţiona.

Tiberiu Paraschiv, absolvent: "Doresc să ajung cât mai departe în această meserie. Căile sunt foarte largi, grupul pentru care lucrez e un grup multinaţional şi sper să acced cât mai sus în acest grup."

Florin Spătaru, director de resurse umane şi afaceri corporatiste DAMEN Galaţi: "Obiectivul final este ca aceste persoane să capete anumite competenţe la Galaţi şi să urmeze un program de formare  în cadrul grupului, urmând ca dupa aceea să activeze la nivel internaţional."

Salariul unui tânăr absolvent al Facultăţii de Arhitectură Navală, care se angajează în domeniu porneşte de la 2.500 de lei, iar mulţi dintre ei au şansa să se perfecţioneze în companii din străinătate pe salarii de mii de euro.

prof. dr. ing. Leonar Domnişoru, decanul Facultăţii de Arhitectură Navală Galaţi: „20% dintre ei, după trei-patru ani de experienţă în România ajung să lucreze şi în străinătate, în speţă în piaţa vest-europeană, Olanda, Germania, Norvegia, dar nu mai puţin adevărat şi în zona asiatică."

La Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi învaţă 600 de studenţi. Potrivit statisticilor facultăţii, peste 50% dintre absolvenţi sunt angajaţi în primele trei luni de la terminarea studiilor, iar la un an de la absolvire aproape toţi licenţiaţii facultăţii au un loc de muncă.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri