Studii superioare în folosul comunităţii

Data publicării:
ajutor primariee

Andrei Diaconescu, în vârstă de 59 de ani, a rămas fără un loc de muncă în 2008 şi de atunci primeşte venitul minim garantat de la Primărie. Pentru asta face muncă în folosul comunităţii în incinta instituţiei.

Andrei Diaconescu: "Ajutăm oamenii să-şi completeze - de exemplu, pentru ajutor social, dosarul. Pentru alocaţii suplimentare - dosarul. Şi diferite alte cereri, dacă sunt în temă şi ştiu situaţia, le spun domnule, scrieţi aşa, la cei care ştiţi că mai sunt şi cu zero clase".

Paradoxal însă, parcursul său profesional a fost plin de succese. După ce a absolvit Conservatorul, Andrei Diaconescu a trăit cea mai frumoasa perioadă din viaţa lui - a fost profesor de muzică la mai multe şcoli gimnaziale.

Andrei Diaconescu: "Am descoperit foarte mulţi copii şi mai ales fete pe care i-am şi îndrumat spre Pedagogic. Unii foşti elevi au terminat Conservatorul tot la Iaşi, unde am făcut şi eu".

Din 2000 până în 2008 a fost angajat în orchestra Teatrului Muzical Nae Leonard. Când schema personalului s-a restrâns a rămas fără locul de muncă.

Andrei Diaconescu: "Trebuia să mai rămână numai un singur oboi, noi eram trei. S-a micşorat orchestra, a rămas unul mai tinerel, cu mai multă putere de muncă".

De şapte ani face muncă în folosul comunităţii o săptămână pe lună. Cea mai aglomerată perioadă este la finalul lunii, atunci când nu ar face faţă cererilor dacă nu ar fi ceilalţi patru colegi alături de el.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri