Sari la conținut

Suporturile pentru laptop, ţinta hoţilor

Suporturile pentru calculatoare au fost montate în urmă cu un an şi jumătate în dreptul băncuţelor din Grădina Publică.

Minunea nu a ținut prea mult pentru că la puţin timp ele au devenit ţinta hoţilor.

Georgiana Dediş, reporter Digi24: "Aici ar fi trebuit să-mi aşez laptopul, însă după cum se poate vedea acest suport nu mai este funcţional, este îndoit, a rămas fără ventilator şi fără cablu USB".

Cei mai îngrijoraţi de starea suporturilor sunt părinţii şi buncii, care sunt nevoiţi să stea cu ochii în patru pentru ca cei mici să nu se rănească în bucăţile ascuţite de tablă ruginită.

"Când aleargă în jurul băncilor îmi este chiar teamă să nu se lovească, să nu se agaţe, să nu se taie. Sunt periculoase" spune un gălăţean.

"De fiecare dată când vin în parc trebuie să fiu atentă să nu se lovească. Sunt degradate, nu ştiu de ce le mai ţin. A fost o idee cam proastă" declară alt localnic.

"Pot să spun că în două trei săptămâni de la investiţie, după ce au fost montate, majoritatatea au fost distruse" povesteşte un tânăr.

Parcul este supravegheat de trei agenţi de păzit plătiţi de Primărie, însă cu toate acestea hoţii sunt greu de prins.

Liviu Grecu, agent pază: "Noi facem patrulă în fiecare zi, non-stop, 24 din 24 de ore. Avem în consemn obiectivul respectiv şi avem băieţi foarte bine pregătiţi. Sunt foarte mulţi oameni fără niciun venit material şi se agaţă de orice".

După ce s-au cheltuit 12.000 de lei, bani de la bugetul local, pentru acest proiect, consilierii cer acum demontarea suporturilor.

Mihai Alin, consilier local: "Ele acum sunt într-o stare deplorabilă. Probabil şi-au îndeplinit la un moment dat scopul unei anumite persoane de câştiga licitaţia respectivă prin acel accesoriu complet inutil".

Primăria Galaţi nu i-a în calcul desfiinţarea acestor suporturi pentru laptorpuri, dar după o verificare a lor va decide dacă vor fi înlocuite sau reparate.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operatori: B.Cazacu, I.Mocanu