Surpriză imensă la primul turneu feminin

Data publicării:
tenis

Surpriză mare la primul turneu feminin al verii organizat la Galaţi. O jucătoare care a participat până acum doar la turnee de juniori a reuşit să ajungă până în finala competiţei după ce a trecut şi de trei tururi de calificări. Miriam Bulgaru, o sportivă de doar 17 ani născută în Alba Iulia, a obţinut nu mai puţin de şapte victorii, trei în calificări şi patru pe tabloul principal, pentru a juca duminică finala competiţiei. Chiar dacă a întâlnit o adversară foarte experimentată, Alexandra Perper, din Republica Moldova, Miriam Bulgaru a avut din nou o evoluţie apreciată. Tânăra jucătoare de Alba Iulia a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit în meci după ce a câştigat actul al doilea cu 6-1. Setul decisiv a fost foarte echilibrat. Miriam Bulgaru a fost la un pas să ducă surpriza până la capăt şi a servit pentru meci la scorul de 5-3. Lipsa de experienţă şi-a spus totuşi cuvântul, jucătoarea din Republica Moldova reuşind să ducă setul în tie-break. Miriam Bulgaru a fost din nou foarte aproape de victorie, dar a cedat iniţiativa la scorul de 5-4. Alexandra Perper a câştigat următoarele trei mingi şi s-a impus în tie-break cu 7-5.

Alexandra Perper, câştigătoarea turneului: "Este primul turneu de 10.000 de dolari pe care îl câştig şi e doar a doua mea finală. Am fost condusă cu 3-5 în setul al treilea şi chiar nu mai credeam că pot reveni pentru că juca foarte bine. Sunt foarte mulţumită că am avut şansa de a câştiga această finală".

Miriam Bulgaru, finalista turneului: "Nu mă aşteptam să ajung până aici decât în glume... Nu, nu mă aşteptam. Adică am crescut de la zi la zi şi tot mai bine, tot mai cu încredere şi asta a fost genial. Opt meciuri nu am jucat niciodată şi cred că e o performanţă imensă pentru mine".

George Cosac, preşedinte Federaţia Română de Tenis: "La cum a jucat sunt convins că are un viitor frumos. Important e să continue. Ne-a arătat că poate. E o jucătoare tânără, sunt convins că va face parte din echipa de Cupa Federaţiei şi sunt convins că va călca pe urmele jucătoarelor de top, Irina Begu sau chiar Simona Halep".

Al doilea turneu feminin organizat anul acesta la Galaţi a început în weekend cu calificările pentru tabloul principal. Meciurile din primul tur vor avea loc începând de marţi.

reporter: Marius Ţuca

operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri