Sari la conținut

Sute de locuri la buget neocupate. Facultatea de Inginerie are cele mai multe locuri bugetate rămase libere

La Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos a scos la concurs 1.850 de locuri bugetate şi 1.589 de locuri la taxă, în cadrul a 14 facultăţi. Dintre acestea, 4 facultăţi nu au atras suficienţi candidaţii pentru a reuşi să-şi acopere nici măcar locurile bugetate. Este vorba de Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Istorie, Filozifie şi Teologie şi Facultatea de Inginerie, secţia din Brăila.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi:  "Noua facultate de Inginerie din Galaţi îşi începe activitatea cu stângul. Aproape jumătate din locurile bugetate scoase la concurs au rămas libere după înscriere."

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ pun rezultatele slabe pe seama ofertei locale scăzute a locurilor de muncă din domeniu.

Cătălin Fetecău, decan Facultatea de Mecanică: "În zona aceasta industria constructoare de maşini a căzut extraordinar de mult, aş spune nepermis de mult, şi interesul pentru inginerie a scăzut. Se gândesc la ce se va întâmpla după terminarea studiilor universitare."

Situaţia este provizorie şi se schimbă de la o oră la alta, până marţi, ultima zi în care se mai pot depune diplomele de bacalaureat.

Ştefan Baltă, preşedinte Comisia de Admitere: "Candidaţii atât la buget, cât şi la taxă trebuie, pentru a-şi păstra acest statut de candidat admis, să-şi aducă diploma de bac sau adeverinţa de bac în original."

Cei care nu îşi vor aduce diploma la timp vor fi declaraţi respinşi şi vor fi înlocuiţi de cei aflaţi acum la taxă.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Liviu Hagiu