Sari la conținut

Tripleţi la maternitatea ''Buna Vestire''. O femeie de 34 de ani a născut, prin cezariană, trei copii

După 8 ani de aşteptări şi numeroase tratamente de fertilizare, visul familiei Zărnică, de a avea copil s-a concretizat.

Pe 2 iulie, mămica în vârstă de 34 ani a adus pe lume, nu un copil, nu doi, ci trei minuni aşa cum ea însăşi îşi numeşte micuţii.

Zărnică Tincuţa - mămica: "Nu m-am plâns, mi-a fost teamă să mă plâng să nu-l mânii pe Dumnezeu. Şi uitaţi minunile!"

Mămica a născut prin cezariană, la 32 de săptămâni. Cea mai curajoasă a fost fetiţa, Rebeca Maria, care a venit pe lume prima. Cântărea la naştere 1.700 g şi a primit nota 7.

La interval de câteva minute s-au născut şi fraţii ei, Theodor Mihai şi David Gabriel, care au primit amândoi nota 8 şi care cântăreau 1.300g, respectiv 1.500g.

Zărnică Tincuţa - mămica: "Toate numele au fost atât din Biblie, cât şi de sfinţi ca să-i mulţumim bunului Dumnezeu că ni i-a trimis."

Sarcina multiplă nu a pus-o foarte mult în dificultate pe mămică. A trecut mai uşor peste momentele grele alături de soţ, care a sprijinit-o permanent.

Zărnică Tincuţa - mămica: "Toată sarcina ne-am bucurat de ei şi de burtică şi ne-am apropiat foarte mult. Tăticul este foarte încântat, foarte bucuros. M-a ajutat foarte mult şi în timpul sarcinii şi pot să zic de pe acum că va fi un tătic exemplar."

Mămica e nerăbdătoare să-şi ia copiii acasă, însă aceştia vor mai rămâne o perioadă la incubator, până vor ajunge la o greutate optimă de 2.500 g.

Constanţa Apostol - asistent şef secţia de nou născuţi Spitalul ''Buna vestire'': "Vor sta în jur de două luni de zile. Acum mănâncă prin gavaj, până vor ajunge să mănance la sânul mamei mai durează."

Deşi părinţii au urmat tratamente de feritilizare, sarcina multiplă a Tincuţei Zărnică nu este întâmplătoare. Bunica femeii a avut o soră geamănă. Chiar dacă acum au trei copii, soţii Zărnică spun că nu se vor opri aici.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache