Uniforme şcolare dăruite de angajaţii Primăriei

Data publicării:
uniforme

O astfel de uniformă au primit toţi cei 120 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din comuna Oancea. Cei mai încântaţi de această iniţiativă au fost părinţii care au scăpat de o cheltuială în plus, şi bineînţeles cei mici.

"Ne-a scutit de o cheltuială" a spus un părinte.

"Imi place, mai ales cu fustiţă" a spus o elevă.

"Sunt foarte bucuros de uniforma mea şi o port cu plăcere. Este confortabilă şi bună" a spus un copil.

"Sunt foarte bucuroasă că avem uniforme noi" a spun un copil.

Ideea de a dărui uniforme şcolare elevilor a aparţinut unui consilier local.

Lidia Resmeriţă, consilier local: "O doamnă consilier local, fostă profesoară la şcoala noastră, a propus ca toţi copiii să fie îmbrăcaţi cu unifome pentru că fiecare venea de acasă cu ce avea."

Victor Chiriloaie, primar comuna Oancea: "Administraţia locală la nivel de consilier a contribuit cu 200 de lei de consilier. Şi aceeaşi sumă şi personalul Primăriei. Dumneavoastră personal? O sumă mult mai mare, dar daţi-mi voie să nu o spun."

Angajaţii Primăriei recunosc că nu le-a fost uşor să strângă bani, însă sunt mulţumiţi că au dat o mână de ajutor părinţilor.

"Am făcut un efort. Nu v-a forţat nimeni. Nu ne-a forţat. Adică pentru copii de ce ar trebui să fim forţaţi, dacă ajutăm" a spus o angajată a primăriei.

Neculina Sârbu, funcţionar primărie: "Salariul meu este în mână de 721 lei, dar pentru copiii din Oancea merită să dăm şi o parte din salariu pentru aceste costume."

Banii s-au strâns pe parcursul a patru luni de zile, iar uniformele au fost confecţionate la o croitorie din Galaţi. Totul a costat aproape 20.000 de lei.

Elena Ştefan, director Şcoală Gimnazială Oancea: "Sunt copii din rural, cu o situaţie mai precară şi atunci sigur că este minunat ce s-a întâmplat la Oancea."

Primarul speră ca această practică să devină o tradiţie şi la fiecare început de an şcolar, bobocii de la clasa întâi să primească uniforme şcolare gratuite.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri