Sari la conținut

Uniformele şcolare, la mare căutare

Cămăşi, sacouri, fuste, pantaloni, toate sunt pe listele părinţilor pentru noul început de an şcolar. Lista nu pare lungă, însă banii scoşi din buzunare nu sunt deloc puţini.

 „Avem uniformă personalizată pentru şcoală. Ne costă  170 de lei. Începem în forţă" a spus o mămică.

La mare căutare sunt uniformele clasice. La croitoriile din oraş comenzile au crescut în această perioadă, iar croitoresele muncesc la foc continuu.

Veronica Crânganu, croitoreasă: "Părinţii s-au convins de faptul că uniforma este foarte bună şi utilă şi copii sunt frumoşi, toţi la fel, fără diferenţe. Carourile, pentru că sunt vesele, le preferă părinţii şi modele cât mai vesele, frumoase pentru copii."

Fie că se împrumută sau strâng bani din timpul verii, părinţii fac eforturi pentru ca celor mici să nu le lipsească nimic.

 „Cu totul cred că sărim de 500, 600 de lei. Deci, 200 de lei mă costă uniforma, cămaşă, pantofi am dat aproape 150-180, plus nu ştiu ce va fi cu rechizitele" a declarat un alt părinte.

Pentru unii elevi, o singură ţinută nu este de ajuns.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: Adolescenţii care nu optează pentru o uniformă clasică îşi pot cumpăra obiectele vestimentare şi separat. Astfel, o cămaşă şi o pereche de pantaloni ajung la suma de 110 lei, în timp ce o ţinută formată din sacou, cămaşă şi fustă poate atinge suma de 170 de lei".

O cămaşă costă între 50 şi 60 de lei. Preţul unei perechi de pantaloni ajunge la 70 de lei. Pentru un sacou trebuie să scoateţi din buzunar între 60 şi 150 de lei, iar pentru o pereche de pantofi chiar şi 100 de lei.

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Gelu Mormoloc 

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă