Verde la educaţie pentru circulaţie

Data publicării:
copii rutiera

Zeci de copii s-au întrecut în cunoştinţe despre circulaţie, dar au învăţat şi lucruri noi despre siguranţa în trafic. Totul în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului ''Verde la educaţie pentru circulaţie'' care a avut drept principal scop promovarea unui comportament responsabil în rândul copiilor.

Cei prezenţi au participat la o sesiune teoretică de recunoaștere a semnificației indicatoarelor rutiere, apoi au pus în practică cele învăţate, pe o suprafaţă de joc. Atracţia evenimentului a fost, însă, autospeciala din dotarea Poliţiei Rutiere.

Părinţii care şi-au adus copiii la eveniment sunt conştienţi că educaţia rutieră este vitală pentru cei mici.

"Mi se pare o iniţiativă foarte bună, doar că mi-ar fi plăcut ceva mai antrenant. În parc cred că era mai distractiv pentru ei" a spus o mămică.

"În momentul în care sunt singuri trebuie să ştie cum să traverseze strada, să se uite să fie foarte atenţi, nu în fugă cum am mai văzut alţi copii, nu se uită nici în stânga, nici în dreapta, traversează repede şi bineînţeles pericolul e mare atunci" a declarat alt părinte.

De la mic la mare, copiii au fost ochi şi urechi la informaţiile prezentate de poliţişti.

"Am învăţat semne de circulaţie, când să treci şi când să te opreşti. Verde înseamnă mergi! Roşu înseamnă stop! Am vorbit prin staţie şi asta mi-a plăcut. Era cam zgomotoasă" a spus un copil.

"Am văzut maşina poliţiei cum îi opreşte pe ceilalţi şi cum află viteza" a declarat încântat alt copil.

La finalul evenimentului micuţii au primit pliante despre siguranţa în trafic şi premii de la organizatori.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri