Sari la conținut

Victimele accidentului din Ungaria au ajuns acasă

Un autocar care venea din Spania, de la Madrid, aparţinând aceleiaşi firme, a preluat victimele accidentului din Ungaria. Asta deşi, reprezentanţii transportatorului susţineau că au trimis încă de ieri dimineaţă o altă maşină din ţară sa-i aducă acasă. La coborâre oamenii erau revoltaţi.

"Nu-mi găsesc bagajul, pentru că am stat 15 ore, aproape 15 ore să vină un autocar să ne preia. Suntem obosiţi, suntem bolnavi, pierd şi un dinte. Am fost lovită peste tot, am fost aruncată din mijlocul autocarului în capăt şi sunt toată o vânătaie" a spus una dintre victime.

Cu toţii erau nemulţumiţi că cei de la firma de transport nu s-au interesat de soarta lor. O pasageră care călătorea împreună cu soţul nu mai ştie nimic de acesta după ce a avut loc accidentul. A mai aflat veşti prin intermediul poliţiştilor din Ungaria.

Ecaterina Negrei - victimă accident: "Eu am fost dusă la un spital şi pe el l-a dus cu elicoperul la alt spital. Şi am luat legătura prin nişte fete de la poliţie care erau românce, mi-au dat numărul de telefon, am vorbit cu el".

Rudele erau şi mai speriate. Mai ales că reprezentanţii firmei nu le-au dat nicio informaţie.

Marina Negrei - rudă a unei victime: "Trebuia măcar să ne sune, noi nu am primit niciun răspuns. Ei erau separaţi, erau în spital, am văzut la televizor, am rămas şocaţi. Am aflat de la televizor, de la firmă nimic".

Toţi cei care au ajuns în sfârşit acasă vor să uite cât mai repede acele clipe de coşmar. Cât despre o eventuală plângere penală împotriva firmei de transport nu s-au gândit până acum la asta.

Angela Dragomir - victimă accident: "Era o vreme foarte ploioasă, ploua torenţial, a fost curba luată foarte în scurt, nu viteză cum s-a spus la toate televiziunile, nu viteză. S-a pus frână de două ori, a furat spatele".

Cinci oameni dintre cei 32 care se aflau la bord sunt internaţi şi acum în spital, în Ungaria. Două femei şi trei bărbaţi. Unul dintre ei este chiar şoferul, care a şi a avut nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare. În câteva zile vor ajunge şi aceştia acasă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă