Victorie convingătoare pentru Arcada Galaţi

Data publicării:
arcada

Arcada Galaţi face un sezon excelent în Cupa Challenge. Aflată la prima participare într-o competiţie europeană, echipa gălăţeană de volei masculin este la un pas de sferturile de finală ale Cupei Challenge, după victoria consistentă cu 3-0 de pe teren propriu în faţa francezilor de la Asul Lyon. Sportivii antrenaţi de Marian Apostu şi Nicu Harabagiu au avut emoţii doar în primul set. Cele două echipe au mers cap la cap până la 18-18, când şi-a intrat în rol venezueleanul Ivan Marquez. Pe serviciile sale, Arcada a făcut nu mai puţin de şase puncte consecutive şi a închis setul la 19.

Ivan Marquez, jucător Arcada Galaţi: "Am fost inspirat astăzi, a fost un joc bun. E o cupă europeană, iar Lyon e o echipă bună. Chiar dacă au avut absenţi, e totuşi plăcut să joci împotriva unei echipe de talie europeană".

În următoarele două seturi, pe teren parcă a fost o singură echipă. Arcada a condus încă de la primele mingi şi şi-a majorat constant diferenţa. A fost 25-16 în setul al doilea şi 25-20 în cel de-al treilea. Antrenorul oaspeţilor a pus înfrângerea pe seama unor absenţe importante din echipa sa.

Fabrice Chalendar, antrenor Asul Lyon: "E adevărat că ne-au lipsit câţiva jucători importanţi, am folosit mai mulţi jucători tineri. Din păcate, nu am condus jocul şi chiar am avut dificultăţi în toate compartimentele".

Marian Apostu, antrenor Arcada Galaţi: "Nu ştiu cât au contat absenţele lor, dar eu mă aşteptam astăzi să câştigăm. Că nu au venit cu cei doi titulari, cred că a contat mai mult că am obţinut acest scor, 3-0".

Liviu Cristudor, jucător Arcada Galaţi: "Eu zic că am meritat victoria până la urmă. Acolo o să ne aştepte un meci greu, sunt convins, dar putem lua două seturi ca să ne calificăm mai departe".

Returul este programat săptămâna viitoare la Lyon. Până atunci, însă, Arcada are un meci foarte important pe teren propriu, împotriva echipei de pe locul al doilea în Divizia A1, Volei Municipal Zalău. Meciul se va juca duminică, de la ora 13:30, şi va fi transmis în direct de DigiSport 3.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri