Sari la conținut

Victorie cu gust amar pentru United

United Galaţi a reuşit să câştige primul meci din semifinala Ligii I de futsal împotriva celor de la Informatica Timişoara. Deşi porneau cu şansa a doua, gălăţenii au jucat cu multă determinare şi s-au impus cu 3-0, după un meci foarte tensionat, plin de durităţi din partea ambelor echipe. În prima repriză, Timişoara a avut mai mult posesia, dar cele mai mari ocazii le-a avut United, însă nici Ovidiu Tudose şi nici Andrei Apostol nu au reuşit să trimită mingea în poartă. În repriza a doua, după o primă ocazie ratată de bănăţeni, jucătorii de la United au avut trei oportunităţi de a înscrie la aceeaşi fază, dar Moldoveanu, Tudose şi Cojoc au ratat rând pe rând. Partida s-a încins în ultimele şapte minute. Constantin Burdujel a faultat din spate şi a primit direct cartonaşul roşu. Au urmat două minute de superioritate numerică pentru bănăţeni, care nu au reuşit decât să lovească bara. Imediat după ce s-a restabilit egalitatea numerică, United a dat lovitura printr-un gol marcat de bulgarul Plamen Stoykov. Timişoara a forţat printr-un jucător de câmp în locul portarului, însă Ovidiu Tudose a făcut 2-0 după o recuperare în terenul advers. A urmat o nouă eliminare pentru căpitanul celor de la United, Viorel Cojoc, însă nici de data aceasta oaspeţii nu au reuşit să marcheze, chiar dacă au forţat cu şase jucători de câmp împotriva a trei apărători. Mai mult, gălăţenii au recuperat o minge în propria jumătate de teren şi, pe contraatac, au închis meciul la 3-0. Omul meciului a fost cu siguranţă portarul celor de la United, Wellington Da Silva.

Wellington da Silva, jucător United Galaţi: "A fost un joc foarte greu, dar avem o echipă foarte bună. Cu toţii am jucat bine şi mulţumim lui Dumnezeu".

Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timişoara: "Mi se pare că astăzi au meritat victoria şi-au dorit mult şi au făcut o foarte bună muncă în defensivă. Şi cred că dacă e să luăm omul meciului e portarul lor. Cred că asta spune totul".

David Asandei, antrenor United Galaţi: "Până la urmă cred că dacă ne lăsau şi în doi jucători tot nu ne dădeau gol astăzi la câtă ambiţie şi câtă dăruire au fost în teren şi cât au muncit aceşti băieţi".

Emanuel Moldoveanu, jucător United Galaţi: "A fost un meci care pe care. Au terminat pe primul loc, sunt favoriţi, o să mergem la ei acasă, avem două meciuri la ei... Dar i-am bătut aici şi sperăm să reuşim şi acolo o victorie şi să ne calificăm în finala campionatului".

Din păcate, United nu va putea conta în teren pe niciunul dintre jucătorii eliminaţi în meciul de la Galaţi. Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal prevăd suspendări de minimum două etape pentru cartonaşele roşii încasate direct. Meciul doi al semifinalei va avea loc luni şi dacă va fi nevoie şi de un meci decisiv, acesta va avea loc a doua zi.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu