Sari la conținut

Visul olimpic începe la Brăila. 450 de copii au participat la Campionatul Naţional de Înot care s-a desfăşurat la bazinul Liceului cu Program Sportiv Brăila

Aqua Team Bucureşti a câştigat detaşat competiţia pe echipe, unii dintre copii reuşind să cucerească şi câte cinci medalii.

Andrei Bălăceanu este unul dintre tinerii înotători despre care antrenorii sunt convinşi că se va mai auzi în viitor.

Andrei Bălăceanu - multiplu campion naţional: "Aveam șase ani și mama m-a dus la înot deoarece eram prea zăpăcit."

Micuții sportivi brăileni nu au reușit anul acesta să câștige un titlu național, dar au cucerit două medalii de bronz, prin Daria Enciu, un copil care s-a îndrăgostit de înot de la o vârstă fragedă.

Daria Enciu - bronz 400 metri liber și 50 metri liber: "De la grădiniță am venit, nu știam despre ce este vorba și am început și mi-a plăcut din prima. Și am continuat cu înotul".

Reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern spun că aceste competiții sunt foarte importante pentru că aici se nasc practic viitorii campioni mondiali și olimpici.

Camelia Potec - președinte Fderația Române de Natație: "Eu sunt ferm convinsă că pe o parte dintre ei îi veți vedea în primul rând peste câțiva ani campioni naționali de seniori și de ce nu poate la jocurile olimpice".

În ciuda dificultăților financiare, Liceul cu Program Sportiv din Brăila a acceptat să găzduiască acest campionat național.

Sorin Meca - director LPS Brăila: "În bazinul în care Diana Mocanu, Camelia Potec și Beatrice Coadă au înotat, după care au luat acele medalii frumoase olimpice, este mare bucurie pentru Liceul Sportiv și cred că pentru urbea brăileană".

Campionatul Național de Înot pentru copii a avut probe pentru distanțele de 50, 100, 200, 400 și 800 de metri la majoritatea stilurilor. De asemenea, au avut loc loc şi probe de ştafetă.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache