Sari la conținut

Voluntarii ''Iubesc România''. Studenţii din diaspora au reparat casele oamenilor din Însurăţei

Pe cei 24 de voluntari i-a unit proiectul ''Iubesc România'', iniţiat de Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa.

Daniel Ţecu - preşedinte FADERE: "Îmi place că aceşti români care au plecat de foarte mult timp din România, 18, 20 de ani sau unii s-au născut acolo au venit să vadă şi o zonă mai săracă. Zona în care suntem este una dintre zonele sărace ale României."

Timp de o săptămână, cei 24 de studenţi din Spania, Italia şi Portugalia au zugrăvit, au vopsit şi au măturat casele a trei familii nevoiaşe din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila.

Tinerii au suportat cheltuielile de deplasare din ţările în care locuiesc de ani buni, şi-au plătit masa pe timpul şederii aici şi tot ei au cumpărat materialele de construcţii pentru reparaţia caselor.

Flavia Manuela Ciurea - voluntar: "E prima dată când zugrăvesc, la alte proiecte am făcut alte lucruri şi nu este simplu. Chiar sunt momente în care simţi că nu mai poţi, te doare mâna".

Sebastian Pârcălăbescu - voluntar: "Dacă faci bine, te simţi bine şi aşa încercăm în fiecare vară să dedicăm un timp special pentru oameni".

Pentru unii, voluntariatul a fost o experienţă nouă.

Emanuel Grecu - voluntar: "Nu am mai paricipat, dar sper că de acum înainte să nu fie numai aici în zona asta, ci şi în alte zone. De exemplu în Moldova, acolo unde sunt sate izolate".

Munca tinerilor a fost răsplătită cu mulţumirile beneficiarilor.

Marian Pantelimon - beneficiar: "Ne-au dat o mână de ajutor şi nouă. Noi le mulţumim din tot sufletul şi din toată inima că ne-au ajutat".

După o săptămână de muncă la Însurăţei, tinerii au plecat la Viziru pentru a ajuta la amenajarea unui cămin de bătrâni.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David 

Editor web: Dana Costache