VRANCEA. Câte doi pacienţi în pat

Data publicării:
pediatrie focsani

"Sunt nouă copii în şase paturi. Dacă doi tuşesc îi lăsăm într-un pat, dacă unul nu tuşeşte, în alt pat. E greu. Ne-am dori mai multe paturi" spune o asistentă.

Aşa sunt împărţiţi pe paturi copiii internaţi la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Focşani. Avalanşa de boli specifice sezonului rece, din ultima perioadă, a dus la supraaglomerarea secţiei. Pe lângă copii sunt internate şi mamele lor, care se descurcă foarte greu în asemenea condiţii.

Anicuţa Bâtculescu - mama unui pacient: "Azi noapte am stat pe scaun eu, copilul s-a descurcat foarte greu. Asta e, astea sunt condiţiile. Şi în celelalte paturi la fel, câte doi, câte doi în pat".

Mădălina - mama unui pacient: "Foarte mulţi. Au fost aproximativ 100 de persoane, 100 de copii. 90 am înţeles. Majoritatea a venit la urgenţă".

În secţia de pediatrie sunt 45 de paturi. Iar joi....

Alina Cosma - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Focşani: "Acum sunt internaţi 75 de copii cu 37 de mame însoţitoare".

Spre exemplu, într-un astfel de pat, de dimensiunile unui copil doarme şi mama lui. Iar medicii nu au alte soluţii pentru că internează multe dintre cazurile care ajung la urgenţe.

dr. Vasile Anuţoiu - şef secţie Pediatrie - Spitalul Judeţean Focşani: "Noi trebuie să-i împărţim pe sectoare, saloane care nu au paturi suficiente, nici saloanele nu sunt suficient ca să cuprindă marea masă de copii care vin aîn momentul ăsta la internare. Facem faţă mai greu, mai cu efort, mai cu atenţie, să pitem evita infecţiile interioare".

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani este singura din judeţ. Motiv pentru care această supraaglomeraţie nu poate fi evitată, mai ales în perioada rece.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri