VRANCEA. Comuna cu sistem de transport în comun

Data publicării:
microbuz in comuna

Iniţiativa aparţine primarului care a spus că era necesară o astfel de soluţie pentru că distanţa dintre satele comunei şi satul de reşedinţă este mare, iar în unele dintre cele şase localităţi nu ajungeau mijloacele de transport judeţean.

Astfel, oamenii erau nevoiţi în trecut să parcurgă pe jos kilometri întregi.

Nicolae Braicău - primarul comunei Ciorăşti: "Am achiziţionat un microbuz de transport public local. Am venit în întâmpinarea necesităţii populaţiei de a se putea mişca mai uşor în cadrul comunei noastre".

Până acum, microbuzul cumpărat din Olanda şi care a costat 13.500 de euro a fost pus gratuit la dispoziţia oamenilor din comuna Ciorăşti.

Însă de la 1 aprilie, cei care se vor urca în autobuzul primăriei vor plăti câte doi lei pentru fiecare cursă. Primăria speră ca astfel, în cel mult patru ani, să amortizeze cheltuielile cu utilizarea mijlocului de transport, dar să şi deconteze suma cu care microbuzul a fost cumpărat.

Nicolae Braicău - primarul comunei Ciorăşti: "Avem un preţ fundamentat, că trebuie să avem aprobarea ANRSC-ului şi un tarif va fi de doi lei cu TV inclus pe călătorie".

Pentru planul de funcţionare al sistemului de transport în comun, primăria a angajat şi un şofer.

Grigoreta Popescu conduce zilnic microbuzul pe uliţele Ciorăştului după un grafic bine stabilit şi spune că părerile oamenilor sunt împărţite atunci când vine vorba despre utilitatea acestui microbuz.

Grigoreta Popescu - şofer microbuz: "Părerile sunt împărţite, dar noi încercăm să facem faţă pe cât posibil să fie bine".

Cei mai mulţi se bucură însă că pot folosi mijlocul de transport pus la dispoziţie de autorităţile locale.

"Veneam pe jos de la Salcia Nouă. Te întorceai, drum rău, ploaie. A făcut o pomană, nu mai zicem altceva" spune un localnic.

"E nemaipomenit de bun micobuzul ăsta" declară alt sătean.

Microbuzul suplineşte şi neajunsurile transportului pentru elevi. Din cauza faptului că distanţa dintre sate este destul de mare, iar în comună nu există decât un singur microbuz şcolar, copiii erau aduşi la şcoală pe rând.

Astfel, unii ajungeau cu aproape două ore înainte de începrea cursurilor. Acum, microbuzul primăriei va rezolva şi această problemă.

Reporter: Tudor Neacşu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri