Sari la conținut

VRANCEA. Flori în gropile din DJ 205 B

Sătui să tot aştepte de la Consiliul Judeţean rezolvarea problemei, sătenii din Urecheşti au organizat un protest inedit. Pe trei kilometri de drum judeţean au vopsit conturul gropilor şi au pus flori în ele.

"Este o formă de protest pe cale amiabilă, să putem vedea şi noaptea. Să nu ne mai înjure străinii când vin la noi că nu le-am semnalizat" spune un localnic.

Tot ca formă de protest, lângă gropi sătenii au scris PSD. Oamenii spun că denumirea nu are nicio legătură cu politica.

"Puterea Satului Domină - de asta am ales acest dicton" declară alt sătean.

"Sunt un cetăţean al acestei comune şi nu sunt mândru. Când vine un musafir la mine zice, băi, ce fel de comuna aveţi voi aici. În halul ăsta aveţi drumurile?" spune revoltat alt localnic.

Primarul comunei Urecheşti spune că a cerut de nenumărate ori să se reabiliteze drumul, însă Consiliul Judeţului Vrancea l-a tăiat mereu de pe lista de investitii.

Nistor Bratosin, primar comuna Urecheşti: "Am aici 800 de semnături pentru acest drum, ca Consiliul Judeţean ori ni-l dă în administraRea comunei, ori ni-l repară. Bine ar fi să-l repare că nu prea stăm bine cu banii. La rectificarea de buget s-au dat banii pe criteri politice. Eu nefiind din partea PSD-ului mi s-a dat 0 lei".

Şoferii se plâng că îşi rup maşinile în gropile din drum şi spun că şoseaua nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani,

"Acum chiar de la mecanic vin, am plătit 600 de lei. Am avut probleme cu pivoţii, genţile, din cauza drumului" spune un şofer.

"De 50 de ani nu s-a făcut niciodată, numai peticeli au fost făcute. Noi plătim taxe şi impozite şi rovineta an de an" declară alt conducător auto.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea dau vina pe.....vechimea drumului.

Romeo Iordache, director Direcţia de Investiţii CJ Vrancea: "Sunt gropi care apar pe întreaga lungime a drumului datorită îmbătrânirii releţei de drumuri. Sunt fenomene care apar şi vor apărea".

Un proiect pentru reabilitarea drumului judeţean 205 B există, însă lucrările nu vor începe mai devreme de 2015. Până atunci, se vor mai face doar câteva peticeli.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu