VRANCEA. Haine pentru italieni, făcute la Bordeşti

Data publicării:
uniforme vrancea

Cristina Fişctoc a lucrat şapte ani la o fabrică de confecţii din Focşani.

Sătulă să lucreze pentru alţii, pe un salariu de nimic, tânăra a decis să se întoarcă în comuna natală Bordeşti şi să-şi construiască propria afacere.

Pentru a pune pe roate micuţa fabrică de confecţii, Cristina s-a asociat cu un om de afaceri italian şi a făcut un împrumut de 40.000 de euro.

Cristina Fişctoc, administrator fabrică confecţii: "Prima dată am deschis acasă, un mic atelier, după care am vorbit cu soţul şi ne-am gândit să deschidem în comună la noi ceva mai mare ca să oferim şi locuri de muncă pentru săteni şi de ce nu, şi o mică afacere pentru noi".

Micuţa fabrică de confecţii oferă locuri de muncă pentru 25 de bordeşteni.

Este şi cazul Adrianei Tărădan în vârstă de 43 de ani. Femeia lucrează de 13 ani în domeniul confecţiilor şi este bucuroasă că nu mai este nevoită să facă naveta până la Focşani.

Adriana Tărădan, angajat: "Economisesc timp şi bani. Banii pe navetă îi folosesc pentru acasă. Înainte dădeam pe navetă până la 300 de lei pe lună".

Alţi localnici s-au reorientat profesional şi muncesc acum în domeniul confecţiilor.

Elena Crăciun, angajată: "Când am venit nu ştiam nimic şi am învăţat pe parcurs câte un pic, câte un pic".

"Este prima oară când lucrez în domeniul acesta şi am învăţat aici la locul de muncă. Înainte munceam la sapă, la pământ" a spus o altă salariată.

Firma lucrează în colaborare cu o companie mare şi produce haine doar pentru Italia. Pe viitor, societatea din Bordeşti vrea să se extindă cu o hală de producţie şi astfel, va creşte şi numărul angajaţilor.

Cristina Fişctoc, administrator fabrică confecţii: "Urmează să primim nişte uniforme pentru piloţi, costume pentru mecanici, o să lucrăm şi pentru motociclişti şi alpinişti."

Afacerea a fost pusă pe roate cu ajutorul Primăriei Bordeşti care a pus la dispoziţia investitorilor o clădire pentru care nu cere chirie. Primarul spune că s-au creat, astfel, noi locuri de muncă.

Gheorghe Tătaru, primar comuna Bordeşti: "Având în vedere faptul că localitatea este îmbătrânită şi numai în felul acesta, aducând investitori din afară, creand locuri de muncă, putem să întinerim localitatea".

Comuna Bordeşti are o populaţie de 1.680 de locuitori, din care doar 200 sunt angajaţi cu carte de muncă, iar 50 de familii primesc venit minim garantat.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri