Workshop pentru viitorii actori

Data publicării:
actori

Andrei Huţuleac a împlinit de curând 24 de ani, dar joacă pe marile scene din ţară încă din timpul facultăţii. Acum, produsul şcolii gălăţene este cunoscut în întreaga ţară pentru talentul şi pasiunea sa pentru teatru.

A acceptat cu drag invitaţia de a reveni în oraşul natal pentru a le destăinui viitorilor actori secretele acestei meserii.

Andrei Huţuleac, actor: „Mi se pare foarte important că se organizează genul acesta de eveniment, cu atât mai mult cu cât sunt nişte oameni extrem de tineri care trebuie să vadă şi alte lucruri şi să aibă şi alte repere."

Prin organizarea acestui workshop, conducerea liceului doreşte să îi motiveze pe viitorii actori.

prof. Adina Şuşnea, director adjunct Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin" Galaţi: „Elevii, în general, au nevoie de modele şi atunci când aceste modele sunt chiar tineri, apropiaţi de vârsta lor, impactul este cu atât mai mare."

Andrei nu a ţinut doar să vorbească cu elevii, ci i-a pus şi la treabă. A organizat diferite jocuri de improvizaţie, la care tinerii actori s-au descurcat foarte bine.

„Vrei să fii soţia mea? Doamne ce frumos e! Deci e un da? Nu ştiu."

Aceste jocuri au avut un rezultat surprinzător atât pentru elevi, cât şi pentru Andrei.

Ne ajută foarte mult pentru că cred că fiecare elev la teatru îşi doreşte să ajungă cel puţin unde a ajuns şi el" a spus un tânăr.

Ne ajută să ne întregim cu toţii, să colaborăm, să devenim o echipă" a declarat o tânără.

Andrei Huţuleac, actor: „Mă aşteptam să fie mult mai amorţiţi, mult mai fără chef de viaţă, dar se pare că am uitat cum era în liceu. Sunt printre ei oameni care pot face meseria asta."

După ce Andrei le-a destăinuit elevilor de la Liceul de Arte tainele meseriei de actor, tânărul le-a pus şi în practică. Împreună cu alţi colegi de la Bucureşti a pus în scenă o adaptare după „Omul Pubelă", o piesă a dramaturgului Matei Vișniec.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri