Zile dedicate lecturii

Data publicării:
targ carti

Până pe 1 iunie, Aleea Domnească din centrul oraşului, s-a tranformat într-o librărie uriaşă. Încă de miercuri, zona a fost împânzită de gălăţenii pasionaţi de lectură.

Din prima zi sunt aici pentru că este foarte important să vezi această expoziţie de cărţi care este foarte interesantă. Pentru Galaţi e bine aşa ceva pentru că se crează o emulaţie. Lumea mai cumpără, mai studiază, vede, se hotărăşte" spune un gălăţean.

„Salut momentul acesta din fiecare an. Deocamdată mă iniţiez, dar o să mai trec peste o zi, două şi o să văd. Ei mai aduc câte ceva. Urmăresc în fiecare an fenomenul" povesteşte alt localnic.

Peste 40 de standuri vor fi deschise de dimineaţă până seara pentru gălăţeni. 234 de edituri din ţară, dar şi din America, Chişinău, Polonia, Italia şi Spania au venit cu cele mai noi volume. Unii vizitatori au şi cumpărat cărţi încă de la deschidere.

„Este foarte frumos. Chiar am cumpărat o carte. „Jurnalul unei mame de înger", este inspirat dintr-o faptă reală şi chiar mă interesează" spune un cumpărător.

Ilie Zanfir, director Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" Galaţi: „Au peste 9.500 de titluri în oferta pe care o vedeţi la aceste frumoase căsuţe din lemn. Mie îmi place să le numesc mini-librării."

Pentru reprezentanţii editurilor un astfel de festival reprezintă momentul ideal pentru a-şi prezenta cele mai noi cărţi. Iar participarea numeroasă chiar din prima zi le dă speranţe şi la vânzări cât mai mari.

Valentin Ajder, director editură Bucureşti: „Ce văd eu aici e un semn că se citeşte. Trebuie să păstrăm proporţia. Adică cititorii să fie mai mulţi decât scriitorii. Cartea a mers întotdeauna de la cei puţini la cei mulţi."

Ramona Neagu, reprezentanta unei edituri din Galaţi„Vrem să împărţim cu toţi gălăţenii oferta noastră generoasă de cărţi. Îi ademenim cu foarte multe promoţii. Absolut toate cărţile noastre sunt la reducere de la 10% la 50%, inclusiv noutăţile pe partea de fiction şi cartea de lectură."

Festivalul „Axis Libri" nu se limitează doar la expoziţie de carte. Pe parcusul celor şase zile, organizatorii pregătesc pentru gălăţeni mai multe activităţi.

Ilie Zanfir, director Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia" Galaţi: „Avem în program 230 de manifestări şi 110 scriitori şi personalităţi culturale, spirituale care îşi vor lansa aici cărţile."

Festivalul Internaţional al Cărţii „Axis Libri" se află la cea de-a şaptea ediţie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri