Sari la conținut

Ziua Marinei, sărbătorită în canotcă

Rivalitatea dintre gălăţeni şi brăileni s-a disputat de Ziua Marinei pe... Dunăre. Două echipe care au reprezentat cele două oraşe au vâslit canotcile pe o distanţă de 16 kilometri. Brăilenii s-au dovedit, în final, mai pregătiţi.

Este pentru al treilea an când, la Galaţi, de Ziua Marinei, Ivan Patzaichin îşi aduce canotcile şi dă startul competiţiei pe Dunăre.

Ivan Pazaichin, multiplul campion olimpic: "Sper într-un an, doi să realizez ceea ce mi-am propus de la început. Adică să realizez o lotcă de 15 persoane în care să concureze bărbaţi adevăraţi şi acolo să vâslească la rame, cum era pe vremuri."

După tradiţionala confruntare dintre cele două oraşe, au început înscrierile în rândul celor veniţi să participe la competiţie. Unii chiar de la Sibiu.

"Am venit special pentru a partacipa la acest concurs inedit care se doreşte a fi, îi doresc să devină o tradiţie, în fiecare an de Sf. Maria, loc de desfăşurare Galaţi cum avem şi noi în judeţ câteva festivaluri inedite" a spus un participant.

18 echipe s-au înscris pe listele de participanţi. Toţi au primit indicaţii din partea marelui campion, Ivan Patzaichin.

"Plăcerea pentru mişcare face ca totul să fie uşor. Chiar ar trebui să fie mai des" a spus un participant.

"Fac caiac de cinci ani dar aici pe Dunăre nu am mai fost niciodată. Şi ai emoţii? Da" a spus un participant.

Experienţa s-a dovedit de neuitat şi pentru cei mici. Nu au putut urca în canotcă fără să fie însoţiţi de un părinte.

Echipa câştigătoare va merge la etapa finală a competiţiei naţionale, ce va avea loc la Tulcea, între 28 şi 30 august. Canotca, un produs integral fabricat în România, prin combinaţia dintre lotcă şi canoe, este o invenție a Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Gelu Mormoloc, David Luigi