Sari la conținut

Ziua Porţilor Deschise în Poligonul Smârdan

 

Elevii de gimnaziu au stat faţă în faţă cu militarii şi cu tehnica de luptă. Copii au avut posibilitatea să facă un tur al poligonului.

lt. Col. Gabriel Tanvuia - şef birou informare şi recrutare Galaţi: "Pentru a socializa cu militarii, pentru a afla care sunt posibilităţile de urmare a unei profesii militare, pentru a vedea cum lucrează militarii, care este programul lor, în ce condiţii şi care este tehnica cu care ei îşi desfăşoară activitatea".

Radu este în clasa a 7-a şi ştie de acum ce carieră vrea să urmeze. Vrea să se facă militar şi să apere ţara, aşa că după terminarea gimnaziului se gândeşte să se înscrie la un liceu militar. La ziua porţilor deschise a văzut pentru prima dată arme adevărate şi admirat tancurile din dotarea unităţii. Dar mai ales a ascultat cu sufletul la gură întâmplările povestite de militarii cu experienţă în diferite misiuni importante.

Radu Hristea - elev: "Am învăţat foarte multe despre România, despre Afganistan şi despre toate resursele României. Tancurile, anumite arme, un pistol şi două mitraliere şi am mai văzut foarte multe planşe cu arme, cum ar fi AK47".

Ziua porţilor deschise a fost un bun prilej pentru reprezentanţii armatei să le dezvăluie tinerilor tainele meseriei de militar, dar şi oportunităţile de carieră.

maior Cristinel Bordei - şef sector tragere cu infanteria Poligonul Smârdan: "Trebuie să-şi dorescă foarte mult acest lucru. Fără dăruire, fără dorinţă, fără pasiune nu prea poţi rezista într-un sistem care este un pic mai riguros şi cu cerinţe mult diferite faţă de societatea civilă".

Manifestările dedicate Zilei Armatei vor continua joi şi vineri.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache