13 tone de carne de pui, sub sechestru. Carnea este infestată cu pseudopestă aviară și va fi incinerată

Data publicării:
carne de pui

Lotul de carne infestată a fost descoperit în urma unui control efecturat de inspectorii sanitari veterinari. Luați la întrebări, reprezentanții abatorului s-au apărat susținând că puii le-au fost livrați de o fermă din Ialomița pentru sacrificare și că nu au știut că sunt bolnavi.

"Când am constatat la poarta abatorului, la intrare sacrificare că puii sunt cu actele incomplete nu aveam ce să mai facem. Am stabilit că cea mai bună soluţie ar fi ca puii să fie sacrificaţi. Să plecăm cu ei înapoi nu mai puteam, astfel încât, după sacrificare, organele abilitate să constate care sunt riscurile şi care sunt măsurile următoare," a explicat Fănel Bogos, directorul abatorului. 

Rezultatele de laborator au confirmat că întreaga cantitate de carne de pui era infestată cu pseudopestă aviară.

Traian Petcu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Vaslui: "Greşeală a celor din fermă a fost că nu au aşteptat sau nu au trimis puii cu un certificat de sănătate şi cei din abator în momentul în care au recepţionat, am trecut la sacrificarea lor fără a avea toate documentele în ordine. Am amendat abatorul cu 6 mii de lei datorită faptului că nu au avut toate documentele."

Cazul este anchetat și de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

"Momentan se desfăşoară o anchetă legat de această problemă. La finalizarea anchetei instituţiile abilitate vor anunţa măsurile dispuse şi cele care au rezultat din anchetă," a declarat Andrei Puică, prefectul județului Vaslui.

Medicii veterinari dau asigurări că pseudopesta aviară nu este periculoasă pentru om: "Reprezintă una din cele mai grave boli infecţioase şi contagioase ale păsărilor, provocând pierderi importante efectivele de păsări," a explicat Traian Petcu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Vaslui.

Întreaga cantitate de carne de pui infestată a fost pusă sub sechestru şi urmează să fie incinerată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri