14 polițiști de la Rutieră, condamnați la închisoare

Data publicării:
politie

Polițiștii de la serviciul rutier din Iași sunt acuzați că au favorizat oameni de afaceri, funcționari publici sau chiar preoți pentru a nu rămâne fără permisul de conducere și au intervenit chiar pentru a-i scăpa de dosare penale. 

Ancheta procurorilor a început în 2009, s-a bazat pe zeci de interceptări telefonice. Dacă la început au fost audiați 53 de polițiști, au fost trimiși în judecată doar 14 angajați. 11 dintre aceștia au primit pedepse de până la 4 ani de închisoare cu executare, iar trei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

„Soluţia prezentată astăzi de instanţă este una nelegală şi netemeinică. Este în contradicţie cu toate probele dosarului atât cu declaraţiile martorilor cât şi cu înregistrările,” a declarat avocata Sandra Grădinaru.

„Vom formula apel şi înainte de toate aşteptăm cu mare nerăbdare motivarea acestei sentinţe penale. Instanta îşi va motiva sentința penală ca ulterior noi să putem să facem criticile în calea de atac a apelului,” a spus și avocatul Ionel Nechita.

Inculpații mai au două căi de atac, avocații lor au declarat că vor face recurs pentru că, spun ei, nu există dovezi clare ale luării de mită. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri