22 de copii și tineri cu autism au participat la ”Clubul de vară” organizat de ANCAAR

Data publicării:
autist 1

Grupul de 36 de persoane a stat cinci zile în tabăra de la Eforie Nord. Au înotat la piscină și au fpcut kinetoterapie și terapie senzorială cu specialiști. Copiii și tinerii cu autism au exersat abilităţile de auto-îngrijire, au făcut exerciții care să-i ajute la orientare, la cunoașterea mediului.

”În Iaşi sunt peste 300 de copii cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre ei, puţini beneficiază de terapii specifice, terapii care i-ar putea ajuta să aibă o viaţă mai bună. Este nevoie de mai multă implicare din partea comunităţii locale şi a societăţii, în general, pentru a le asigura un climat sigur de dezvoltare”, a declarat Carmen Ghercă, președinta ANCAAR.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri