Sari la conținut

24.000 de ţigarete de contrabandă, confiscate de poliţiştii din Botoşani

Bărbaţii au fost descoperiţi în timpul unei misiuni desfăşurate de poliţişti cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii. Aşa, oamenii legii au depistat un autoturism marca Volkswagen Golf ce se deplasa de la malul râului Prut către interior.

Poliţiştii au decis să tragă pe dreapta automobilul suspect şi, în urma unui contral, au descoperit în portbagaj un colet cu ţigări. Şoferul, Marius – Petrișor M., de 37 ani, cu cetăţenie romană şi R. Moldova, a declarat că a mers până la malul raului Prut, pentru a lua o echipă de pescari și, cum nu i-a găsit, s-a întors spre localitatea Slobozia şi, pe drum, a găsit un colet de culoare neagră pe care l-a luat în maşină cu gândul să-l predea polițiștilor de frontieră.

Povestea bărbatului nu i-a convis pe poliţişti, care i-au întocmit dosar penal pentru colectare, deţinere şi transport de mărfuri de contrabandă. Mai mult, la control, poliţiştii au constatat că bărbatul nici nu avea dreptul să se afle la volan, deoarece avea permisul de conducere suspendat. Şi pentru această infracţiune, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Ţigările în valoare de de 10.461 lei şi autoturismul, în valoare de 4.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Rădăuți-Prut. Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Pe aceeași temă