Sari la conținut
News Alert

250.000 de ieşeni au votat până la ora 16:00 

În judeţul Iaşi sunt 714 secții de votare, deschise de la ora 7:00, iar cetățenii vor putea vota până la ora 21:00. Pe listele electorale sunt peste 700.000 de persoane cu drept de vot.  

Astăzi, alegătorii trebuie să țină cont de câteva reguli simple. Pot vota doar dacă prezintă un buletin sau o carte de identitate valabilă, o carte de identitate provizorie, pașaportul diplomatic sau carnetul de serviciu militar în cazul în care vorbim de un elev al unei școli militare. Nu se poate vota cu certificatul de naștere, cel de căsătorie sau pașaportul turistic. 

Dacă vă aflați în localitatea de reședință puteți vota doar la secția la care sunteți arondat. În cazul în care, în ziua alegerilor, sunteți în altă localitate decât cea de domiciliu sau în străinătate puteți vota la orice secție pe listele suplimentare. Persoanele internate în spital sau imobilizate la pat pot solicita urna mobilă. 

În anul 2009, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa la vot în judeţul Iaşi a fost de 51,94%.

ACTUALIZARE ORA 18:55: La liceul "C. Negruzzi", votarea a fost întreruptă de la 18:00 la 18:15 deoarece s-au terminat buletinele de vot distribuite secţiei. Programul a fost reluat după ce numărul de buletine a fost suplimentat.