Sari la conținut

6 angajați de la APIA Suceava, sub control judiciar. Între ei, directorul instituției, Eugen Mogoș, înlocuit recent de șeful APIA Iași, Sergiu Jităreanu

Șeful Serviciului Măsuri Specifice din cadrul APIA Suceava, Lya Chiriac, este acuzată de DNA că a acordat subvenții cu încălcarea legii. Alte două acuzații formulate de anchetatori în cazul femeii sunt abuz în serviciu și dare de mită.

Funcționarii Ionela Blanariu, Nicoleta Cheler sunt acuzați de abuz în serviciu și acordarea de subvenții cu încălcarea legii.

Fostul primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, este acuzat de complicitate la comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete și de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Sub control judiciar este și inspectorul sanitar-veterinar Lucian Ciobanu, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori sunt chemați, să anunțe dacă își schimbă locuința, să nu părăsească localitatea decât cu acordul procurorului de caz, să nu comunice cu ceilalți suspecți.

În plus, inculpaților Ionela Blanariu și Lucian Ciobanu li s-a interzis să se deplaseze la sediile APIA Central Bucureşti sau APIA - CJ Suceava.

În cazul în care nu respectă aceste ordine, inculpații pot fi arestați la domiciliu sau pot fi trimiși în arest preventiv.