Sari la conținut
News Alert

7.000 de oameni au participat la Iaşi la Ziua Națională

Programul Zilei Naționale, la Iași, a fost deschis cu o ceremonie religioasă.

După acest moment, până la ora 11:00, au urmat depunerea de coroane și discursurile autorităților locale.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, cu tricolor în piept și cu steaguri în mână, ieșenii s-au bucurat de momentele organizate în Piața Unirii. Iar la final s-a jucat hora unirii.

Pe scenă au urcat artiști de muzică populară din Iași, Chișinău și Cernăuți.

 

Aproape 500 de militari, poliţişti, pompieri şi jandarmi au defilat pe străzile din centrul oraşului. Parada, cu zeci de vehicule militare, a durat jumătate de oră.

"Participă militari din Garnizoana Iași, Bacău, Botoșani, din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații. Sunt peste 470 de militari," a spus lt. col. Daniel Burlacu, Comandamentul Brigăzii 15 Mecanizare Podu Înalt.

"Am să folosesc o expresie pe care o folosește nepoțelul meu de cinci ani - minunată! Militarii sunt extraordinari, sunt bărbați adevărați și se vede că sunt bărbați care au trecut prin niște încercări."

"Mai frumos ca în toți anii, foarte frumos! M-am trezit de dimineață și am luat de acasă steag că am zis că dacă aici nu mai prind," au spus participanţii la paradă.

Este an doilea an consecutiv în care armata a prezentat și tehnica de luptă.

Costurile pentru evenimentele organizate la Iași de Ziua Națională din acest an au fost de 150 de mii de lei, bani de la bugetul local.