80% dintre români consideră că statul este administrat prost

Data publicării:
plasma delia

Procentul românilor care cred că sectorul social este ultima preocupare a statului este covârşitor. Dacă vorbim despre piaţa muncii, 90 la sută dintre persoanele chestionate nu au siguranţa locului de muncă. În condițiile în care în România este foarte greu să îți găsești serviciu, unul din doi cetățeni crede că statul ar trebui să aloce mai puține fonduri pentru ajutoarele sociale şi să susțină, în schimb, relansarea sectoarelor care pot atrage forță de muncă.

Oamenii îşi doresc o educaţie la standarde mai înalte pentru copiii lor, iar 80% dintre ei cred că ar trebui făcute mai multe investiţii în grădiniţe şi şcoli. De asemenea, pentru un act educaţional de calitate salariile profesorilor ar trebui să crească. 90% dintre părinţi şi-ar dori alocaţii mai mari pentru copii.

Acelaşi sondaj arată că pacienţii sunt profund nemulţumiţi de cum sunt tratați în spitalele de stat. Procentul celor care cer ca sistemul de sănătate să fie reformat și adus la standarde europene este de 90%. Totodată, românii sancționează statul pentru că alocă fonduri infime pentru compensarea medicamentelor.

Eșantionul ales pentru această cercetare sociologică este de 1.227 persoane, iar culegerea datelor a fost realizată faţă în faţă, la domiciliul celor chestionați. Marja de eroare este de +/- 2,8%

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri