Sari la conținut
News Alert

A început Festivalul Internaţional al Educaţiei, urmează nouă zile cu sute de evenimente culturale în Iaşi

Festivalul Internaţional al Educaţiei, ajuns la a doua ediţie, a fost programat exact în perioada în care Iașiul a depus candidatura oficială la statutul de capitală culturală europeană. "Bucuria mea este că avem o suită de evenimente culturale şi educaţionale. Noi am gândit festivalul ca pe o formulă cât mai vastă cu un amestec provocator de cultură şi divertisment în aer liber. Dorim să spunem că punem la dispoziţie atât spaţii convenţionale cât şi neconvenţionale," a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Festivalul debutează cu o gală în care vor fi acordate premii pentru excelența în educație. Camelia Gavrilă, inspector general Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi: "Vom oferi, ca deobicei, atât pentru celelalte universităţi, profesori de marcă, profesori de elită ai învăţământului ieşean şi pentru elevii deosebiţi."

În premieră, la Iași va fi un festival de poezie care va atrage, în perioada 22 - 24 iunie, peste 80 de poeți din țară, dar și din Republica Moldova, Franța, Germania și Israel. Puteți studia programul integral al evenimentelor din cadrul FIE aici