A stat doi ani cu o bucată de tifon în abdomen. Acum cere daune de 30.000 de euro ginecologului care i-a făcut operația de cezariană

Data publicării:
femeie tifon 1

Chinul femeii a început în 2009, când a adus pe lume o fetiţă, la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Atunci, spune ea, medicul care a efectuat operația cezariană i-a uitat în abdomen un pansament de aproape 20 de centimetri. În urma cu un an, tinerei i s-a făcut brusc rău și a fost operată de urgenţă, iar chirugii i-au descoperit în corp bucata de tifon.  

”Pansamentul a fost lipit de abdomen şi de intestinul subţire. Când au desprins pansamentul au fisurat şi intestinul într-o parte, acolo unde am şi cele mai multe dureri. Medicii care m-au operat la Sp. Sfântul Spiridon au spus că am avut mare noroc că am scăpat cu viață”, a explicat pacienta.

Femeia spune că în urma intervenţiei a rămas cu sechele. Are o cicatrice de 15 centimetri, nu poate depune efort şi trebuie să respecte un regim alimentar strict. Este motivul pentru care a cerut daune morale de 30.000 de euro de la medicul ginecolog.

Tânăra a făcut plângere penală la sfârşitul anului trecut şi de atunci aşteaptă să i se facă dreptate. Între timp, medicul acuzat își desfășoară normal activitatea.

Prof. Maria Stamatin, directorul medical al Maternităţii ”Cuza Vodă” Iaşi: ”Doamna doctor Ciupilan este unul dintre cei mai buni medici ai maternității, cu o activitate extrem de bogată atât pe obstetrică, cât şi pe ginecologie. Asemenea accidente sau incidente nu a mai avut.”

Conducerea Maternității Cuza Vodă va aplica eventuale sancțiuni doar în funcție de concluziile anchetei desfășurate de Colegiul Medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri